o nama sponzori linkovi novosti forum mapa weba prijava
sve o povrcu na jednom mjestu
savjeti edukacija ponuda - potražnja adresari proizvodnja Pregled cijena

Izaberite bilten:

Projekt hrvatskog sektora povrća
Primatelj: ZUHP, Zajednica udruga hrvatskih povrćara
Partner: Ministarstvo Poljoprivrede i šumarstva RH

Senter Internationaal
The Hague, the Netherlands

Projektni Bilten br. 1/ travanj 2004.

Uvod u Projekt hrvatskog sektora povrća

Uvodnik : Zlatko Zagorec, Predsjednik "ZUHP"

Štovani čitatelji, drage kolegice i kolege

Tijekom proteklih godina naša je Zajednica nastojala i borila se kako bi poboljšala profesionalnu sposobnost i mogućnosti svojih članova, kao i hrvatskog sektora povrća općenito. Ponekad, naša je Zajednica odnijela sitnije pobjede, no, u isto vrijeme, shvaćamo da naš posao nije dovršen. Naprotiv, imamo osjećaj da je pravi posao tek pred nama, a nerijetko osjećamo i da su problemi s kojima se susrećemo iznad naših mogućnosti i sredstava.

29. ožujka 2004.g. Projekt hrvatskog sektora povrća (HSP projekt) dobio je ''zeleno svjetlo'' i službeno započeo 1. travnja 2004.g., a trajati će do prosinca 2005.g. Naša je Zajednica primatelj tog projekta, što znači da će, tijekom njegova trajanja, stručnjaci iz zapadne Europe, kao i domaći eksperti, pomagati ZUHPu u pitanjima koja se tiču tržišta povrća.

Moramo jasno reći da je plasman naših proizvoda na tržište, po prihvatljivim cijenama i uz razumnu odgodu plaćanja, od najvećeg interesa za svakog našeg proizvođača, koji se svakodnevno bori s problemima brinući ne samo o trenutnom poslovanju već i budućnosti naše proizvodnje i prihodima o kojima ovise naše obitelji.

Upravo ovim pitanjima, glede našeg tržišta povrća, baviti će se spomenuti HSP projekt koji će, za našu Zajednicu, voditi nizozemsko poduzeće AGRIPLAN Consultants B.V. i njiegov projektni tim. Ujedno koristim prigodu da pozdravim početak realizacije ovg projekta i izrazim svoju zahvalnost nizozemskoj vladi, koju u Hrvatskoj predstavlja ambasada Kraljevine Nizozemske, na ovoj važnoj gesti razumijevanja i solidarnosti sa našim sektorom. Zahvaljujem i Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva RH na podršci i posredovanju u realizaciji ideje Projekta hrvatskog sektora povrća.

Projekt predstavlja tehničku suradnju i pomoć, a obuhvaćati će prenošenje znanja i iskustva iz sektora povrća zemalja zapadne Europe, posebice Nizozemske. Naravno, želja nam je da svi ubiremo plodove ove vrste znanja i iskustva, no glavni je izazov da naš sektor, energično i na adekvatan način, odgovori na prijedloge i pitanja koja će nametnuti ovaj projekt.

Naša Zajednica, kao primatelj ovog projekta, biti će u centru njegovih dnevnih aktivnosti. Naša ja zadaća da pomognemo realizaciji ovog projekta, da ne zatvaramo vrata njegovim inicijativama, idejama i prijedlozima koji će ići prema ovom sektoru.

U tom smislu, s odredjenim ponosom i nadom predstavljamo ovaj Projektni bilten kojim ćemo Vas uredovno informirati o svemu što se događa u okviru HSP projekta.Već i to možemo smatrati jednim pomakom u nastojanju naše Zajednice da obrani interese svojih članova, proizvodjača povrća iz cijele Hrvatske.

Bilten uredjuje: Projekt hrvatskog sektora povrća, p/a Tebodin Hrvatska, Trg. Maršala Tita 8/1, 10000 Zagreb, Hrvatska, tel: + 385 1 481 25 22, fax :+ 385 1 481 25 29; E-mail: tebodin@tebodin.hr
Za sva mišljenja i ideje napisane u biltenu odgovoran je isključivo autor teksta. Senter Internationaal, Nizozemska i Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva RH ni pod kojim se uvjetima ne mogu smatrati odgovornima za sadržaj biltena.


Sva prava pridržava (c) 2003 - 2024 Zdravko Matotan & Abacus